Kattungar

Isalov's

En liten uppfödning av Norska Skogkatter

Nu har kattungarna kommit det blev fyra små troll och döm om min häpnad när det visade sig komma ut en liten sköldpadda! De föddes 180714 och blev en dramatisk förlossning som slutade i kejsarsnitt och tre stycken avlidna kattungar tyvärr. Men de resterande mår i alla fall bra! Fyra fina flickor! Dessa går att följa på sina egna sidor. När tiden är inne för chipmärkning kommer vi att gentesta samtliga kattungar och deras föräldrar för att säkerställa att ungarna har rätt pappa då vi bara väntade oss röda kattungar. Det finns flera möjliga förklaringar till denna överraskning. Den vanligaste är såklart att ungarna har olika pappor. I vårt fall är ju Mia en innekatt som bara går ut i koppel eller i utebur men jag har också barn och deras kompisar som möjligen skulle ha kunnat råka glömma en dörr utan att jag fick veta något. Om så är fallet kommer inte kattungarna med okänd pappa att kunna registreras och jag kommer att få förklara mig för SVERAK. En annan förklaring är att mammakatt inte är röd utan sköldpaddsfärgad utan synligt svart. Detta förekommer också ibland. En tredje förlaring skulle vara att Mia är sk chimär. Att hon på fosterstadiet smälte ihop med en annan kattunge och antog dennes färg men har en annan färg genetiskt. Detta fenomen förekommer i kattvärlden och är troligtvis vanligare än man tror om jag ska tro vad en uppfödarkollega säger som forskar kring kattgenetik. Vad än det är som gjort att jag fått detta färgutfall (lilla sköldpaddan alltså) så hoppas jag inom några veckor få reda på det och även delge alla som är intresserade att veta.

Vi har nu äntligen kunnat ta DNAprover på hela kattfamiljen eftersom vi måste vänta på att kattungarna skulle vara tillräckligt stora för att chipmärkas. Så väntar jag på resultatet som borde komma om ca 1 vecka. Vi hoppas såklart att allt är i sin ordning!

I veckan kom äntligen de efterlängtade resultaten på dnatesterna och de visade på att samtliga kattungar har rätt pappa och att allt är som det ska. Det är mamma Mia som egentligen är svart sköldpadda trots allt vi inte kan se något svart på henne. Så nu ska vi bara ta tag i omregistrering av mammakatt och sedan registrera alla ungarna! Jag är mycket lättad över detta resultat då jag inte kan förstå hur det skulle ha gått till annars.

Nu har detta underbara äventyr kommit till sitt slut och de sista två kattungarna flyttar den här helgen till kärleksfulla hem. Det blir tomt här hemma och vi kommer sakna dem mycket vill jag lova. Det var nära att vi behöll en den här gången samtidigt som jag ju inte vill ha så många katter i hemmet och framförallt inte ta nya kullar så ofta. Jag vill att det förblir ett äventyr varje gång och inte någon kattungefabrik. Nästa gång kanske vår underbara Elsie får bli mamma om jag hittar någon lämplig hankatt till henne...

Sweet Wolverines Mia Cara Mia

Vår underbara Sweet Wolverines Mia Cara Mia har varit på date med vackre IC SE*Life of Nature Indium så vi hoppas på en kull med små rödingar i olika varianter.För att se stamtavlor på de kommande små klicka här.

Copyright © All Rights Reserved